Senaste blogginläggen
Här delar vi med oss av sånt vi pratar om och inspireras av på Metamatrix. Läs om digital kommunikation, webbutveckling, UX, verktyg och metoder.
-
Under ytan på en hållbar webbplats
När formgivaren visar skisser av den nya webbplatsen blir vi förhoppningsvis bländade. Men inte förblindade. För det är bara ytan. Precis som ett isberg har en webbplats både synliga och osynliga delar.
-
Podd om tillgänglighet och att skapa teknik för alla
Hur vi skapar en inkluderande digital värld? Metamatrix Pär Lannerö gästar senaste avsnittet av podden Digitalsamtal tillsammans med Ida Franceen och Hampus Sethfors, Axess Lab.
-
Politik i plattformssamhället
Del fem av fem i en serie blogginlägg om plattformisering.
-
Digital miljöförstöring
Del fyra i en serie med fem inlägg om plattformisering.
-
Högt hängande frukter
Om nyttor och möjligheter med plattformar. Del 3 i en bloggserie med fem inlägg om plattformisering.
-
Vad är egentligen en plattform?
En fråga med två helt olika svar. Del två i en serie om fem blogginlägg om plattformisering.
-
Bloggserie i fem delar om plattformar
Metamatrix jobbar ofta med tekniska plattformar såsom olika CMS-system och kodbibliotek. Men det finns fler sätt att se på plattformar. Pär Lannerö har funderat mycket på detta efter att ha medverkat med ett kapitel i boken "Plattformssamhället", och tänker här vidare i fem blogginlägg.
-
Fyra myter om Scrum
"Enligt Scrum är det så här". Men stämmer det verkligen? Vår Scrum Master Natalie listar fyra vanliga myter om scrum.
-
Så fixar du tillgängliga dragspelsmenyer
Om du varit inne på en sida med frågor och svar på en webbplats har du förmodligen stött på det som kallas dragspelsmeny. Så här gör du dragspelsmenyn tillgänglig.
-
Hur hanterar vi det nya plattformssamhället?
Digitala plattformar som Google, Facebook eller Amazon har fått ett stort inflytande på vårt samhälle. Vilka blir samhällseffekterna när allt fler samhällssektorer och branscher domineras av plattformsbaserade aktörer? Det är temat för en ny antologi från tankesmedjan Fores där Metamatrix medarbetare Pär Lannerö är medförfattare.
-
Kartor: Visuell tillgänglighet
En utmaning för den som vill göra kartor tillgängliga är att de i grunden är grafiska, och därmed svåra att helt och hållet återge för den som inte ser. För den gruppen är det väldigt viktigt att det finns alternativ till den grafiska presentationen. Men de flesta, även bland personer med synnedsättning, kan trots allt se någonting. Så den visuella tillgängligheten har stor betydelse!
-
Kartor: Tillgängliga reglage
Även om vi inte kan göra kartbilder till hundra procent tillgängliga för den som inte ser bör vi såklart göra kartor så tillgängliga som möjligt för den som exempelvis har begränsad rörlighet. 80-procentig tillgänglighet är trots allt mycket mer än ingen tillgänglighet alls. Ge inte upp bara för att det inte blir perfekt!